Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.

У ЗНАКУ СВЕТОГ САВЕ

Шабачке основне и средње школе 27. јануара уз традиционално сечење колача, лепе жеље свештенства Шабачке епархије и пригодне програме обележиле своју славу
И би светлост... Светлост знања, вере и љубави заогрнута духовним лицем ходочасника, учитеља, вође, мудраца, светитеља. „Веру ћу да крепим, православље ширим кроз ту маглу сиву. Темељ ћу да градим, цркву ћу да зидам, али цркву живу“, одзвања кроз векове и срца потомака чије генерације младих уче како се радом, знањем и залагањем снови остварују. Под плаштом вере, с љубављу у срцу, на крилима знања шабачки основци и средњошколци послали су и овога пута поруку достојну светосавског наследника.
ШКОЛЕ ОТВОРЕНОГ СРЦА
Трећу годину за редом Ученички парламенти Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ и Школе примењених уметности показали су дух заједништва. Они, који су недељу дошли на плато између школа, од 10 до 12 часова, уз помоћ добрих комшија пециваре „Фигаро“, пекара „Ранд М“ и „Мића М“, „Промексу“ и СТР „Оази“, били су послужени разним пецивима, колачима, воћем и топлим чајем.
-Идеја је потекла давно како бисмо мало славске и веселе атмосфере пренели на наше суграђане у ове хладне дане. Желели смо да свима улепшамо овај дан - рекао је Стефан Мирковић, потпредседник Ученичког парламента Медицинске школе.
У томе су помогли и аранжери Уметничке школе који су својом креативношћу допринели естетком изгледу богато постављених столова што је био њихов мали допринос како је истакла Анђелка Радовановић, члан Ученичког парламента Школе примењених уметности.
Љубав, заједништво, толеранција, човекољубље и ове године показано је и делом и речју.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa