Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
СИРИЈА

РАЗУМЕЛИ АРАМЕЈСКИ...

Стигли смо на камену зараван са безброј отвора и пећина. Заклоњена стенама, стара око две хиљаде година, испред нас је црква са плавом куполом. Ушли смо кроз отвор у стени. Направљена од камена, опремљена је једноставно са олтаром који подсећа на жртвеник. Украшена је нишама и оригиналним византијским фрескама по зидовима. Захваљујући њој Малула је рано постала важан религиозни центар. Сваке године, велики број туриста и верника долазе да је посете
Прозебли једва чекамо да уђемо. Дочекују нас гостопримљиви калуђери са пуним бокалом црног вина. Историјат слушамо на ““ арамејском језику! Кад год би нам долили вино у сребрне пехаре, све смо боље разумели о чему су причали. У јесен се одржавају религиозне церемоније На врховима планина и брда пале се велике ватре. У центру Малуле се пева и игра око пламена.
Из цркве се враћамо у много бољем расположењу. Ветар и снег више нам није сметао. Оне који су били ускраћени “Исусовом крвљу“ и чекали нас у аутобусу, љубазни возач доноси - врели чај од менте.
Силазимо у долину. На небу без облака сунце је златило песак и црну, змијолику траку пута.
Све што смо пре тога доживели изгледало је као ““ фатаморгана!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa