Инфо

31. јануар 2013.31. јан 2013.
ОКРУЖНИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ

Прошле среде Окружни штаб за ванредне ситуације Мачванског управног округа одржао је седму редовну седницу. Дневни ред је садржао осам тачака, а најважније активности биле су усвајање извештаја о раду за претходну и плана рада за ову годину.
-Локалне самоуправе припремају планове за евентуалне тешкоће и проблеме који могу да настану у случају елементарних непогода. Грађане највише интересује да ли ће бити већих снежних падавина. Сви субјекти који су задужени за рашчишћавање изјавили су да су спремни и опремљени. Штаб ће наставити своју координацију и активности усмерене ка што ефикаснијем решавању свих евентуалних непријатности, односно ванредних ситуација које могу настати, истакао је командант Окружног штаба Светомир Вешић.
Вешић је навео да се штаб првенствено бави организационим стварима уз ангажовање појединих привредних субјеката у случају елементарних непогода. Према његовим речима, локалне самоуправе имају опредељена средства којима плаћају извршиоце радова, док штаб координира и сагледава стања. У случају евентуалних недостатака материјалних и техничких средстава на интервенцију се упућује Војска Србије или субјекти из других локалних самоуправа и округа.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa