Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
РУКОМЕТ: НОВИ УСПЕХ „МЕТАЛОПЛАСТИКЕ“

ТРИЈУМФАЛНО У ВАЉЕВУ

Полуфинале: РК „Металац“ - РК „Металопластика“ 26:38,
Финале: РК „Металопластика“ - РК „Партизан“ 30:26
У Ваљеву, у Хали спортова, протекле седмице организован је други по реду меморијални турнир “Никола Јевремовић - Гужва“ у знак сећања на познатог тренера бројних врхунских рукометаша који су проносили славу српског рукомета у деценијама иза нас. Тријумфовала је шабачка „Металопластика“ финалном победом против најбољег српског клуба РК „Партизан“ резултатом 30:26. „Црвена звезда“ освојила је треће место тријумфом над домаћим „Металцем“ 33:32. Неколико сати пре финалног меча, одигран је и узбудљив полуфинални дуел између “вечитих ривала“, Партизана и Црвене звезде (32:30), а „црно-бели“ су однели победу после бољег извођења седмераца. У другој полуфиналној утакмици, рукометаши шабачке „Металопластике“ декласирали су домаћина РК „Металац“, и убедљиво га савладали резултатом 38:26.
За најбољег играча турнира, изабран је Филип Марјановић из „Металопластике“, најбољи стрелац је његов саиграч Немања Грујичић са 20 голова, а голман Дејан Васић, чувар мреже београдског „Партизана“.
Ове године је навршено три године од смрти некадашњег играча и тренера Николе Јевремовића Гужве. Тим поводом, ОРК „Металац“, као његов матични клуб, приредио је Други меморијални рукометни турнир у знак сећања на Јевремовића. Никола Јевремовић је са седамнаест година заиграо у ваљевском „Металцу“, а потом је успешно носио дрес београдске „Црвене звезде“ и шабачке „Металопластике“ са којом је освојио Куп Југославије! При крају играчке каријере вратио се 1981. у „Металац“, где је упоредо са играњем започео тренерску каријеру.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa