Инфо

7. фебруар 2013.7. феб 2013.
ГРАД ПОДСТИЧЕ ЗАПОШЉАВАЊЕ СТАРИЈИХ ЛИЦА

БЕЗБОЛНИЈЕ ДО ПЕНЗИЈЕ

За меру подстицаја запошљавања жена преко 50 и мушкараца преко 55 година, у градском буџету за 2013. годину опредељено 22 милиона динара
У протеклих седам година, колико Градска управа Шапца реализује програм подстицаја запошљавања лица старијих од 50 година, по речима члана Градског већа Сретена Радовановића, пензионо право остварило је преко 120 наших суграђана. За ову меру, у 2013. години, буџетом је опредељено 22 милиона динара. Овогодишњи Конкурс расписан је 24. јануара, и биће отворен до утрошка поменутих средстава.
- Програм којим подстичемо запошљавање жена старијих од 50 и мушкараца старијих од 55 година траје већ седам година. Нашим посредством, до сада је до посла дошло 250 лица, а од тог броја преко 120 је остварило или услов за пензију или могућност да до исте буду на евиденцији НСЗ ““ наводи Радовановић.
Услови Конкурса предвиђају да лице које тражи посао мора бити на бироу два месеца. Послодавац, са друге стране, испуњава услов уколико за тај исти временски период није смањивао број радника, да има регистровану делатност и да је у приватном сектору.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa