Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
ИНФОРМАТИЧКА ОБУКА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

ЛАКШЕ ДО ЗАПОСЛЕЊА

Основна информатичка обука намењена особама са инвалидитетом које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање отпочела је прошлог понедељка у просторијама ИЉ консалтинг центра у Шапцу
Шансу да стекне или унапреди постојећа знања из информатике преко НСЗ филијала Шабац добило је пет незапослених особа са инвалидитетом. Деведесето часовну обуку изводи Академија Агенција из Чачка у просторијама ИЉ консалтинг центра у Шапцу. У току трајања програма, за полазнике је обезбеђена и материјална помоћ у висини од 5.450 динара на месечном нивоу, као и путни трошак у висини неопорезивог дела.
- Шабачка филијала Националне службе за запошљавање ову годину почиње обукама намењеним особама са инвалидитетом. Прва је почела овог понедељка и на њој ће пет полазника имати прилику да стекне основна информатичка знања. Програм садржи укупно 90 часова. Планирано је да се свакодневно одржи по четири часа, односно 20 часова недељно. За све то време, особе које долазе на предавања имају и новчану помоћ - истакла је испред НСЗ филијала Шабац Јованка Момчиловић и напоменула да је друга обука, на којој ће се још пет особа са инвалидитетом упутити у основе књиговодства отпочела дан касније, у уторак.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa