Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
ГАЛЕРИЈА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ШАБАЦ

ИЗМЕЂУ ЈАВЕ И СНА

У години прослављања педесетогодишњице постојања самосталном изложбом скулптура др Бранислава Трифуновића из Лознице у понедељак, 18. фебруара, отворена излагачка сезона. Ана Јонтес, ученица треће године Средње музичке школе „Михаило Вукдраговић“ извела две композиције на флаути
Са радовима др Бранислава Трифуновића шабачка уметничка јавност упознала се пре пар година на изложби Малог формата у галерији КЦШ. Прошле године био је један од учесника Октобарског салона. Овога пута, на првој самосталној изложби, представио се необичном поставком у коме је обичном есцајгу удахнуо нови живот, облик и форму са јасном поруком да треба гледати широм отворених очију око себе.
-Инспирацију проналазим свуда око себе, а највише и најчешће у неким својим осећањима. Ми врло брзо и, нажалост, погрешно заборавимо када смо били деца и када смо имали неке потпуно другачије представе. Све нас је радовало. Све нам је било лепо. Неке те слике постоје у нашим главама само треба мало да се прочепрка и пронађе. А кад их пронађете онда вас изненади и запрепасти колико има неке поетике, ритма, форме, лепоте. У међувремену су нас учили да ствари гледамо онако или овако, да их сврставамо, стављамо у фиоке и калупе и тиме смо практично убили лепоту форме, нечега што је свуда око нас - рекао је аутор.
Прохромски материјал есцајга доноси лакоћу у изради и испољавању уметникових замисли. Усавршена техника варења и савијања изложених експоната без додатне завршне обраде даје готов предмет који плени својом необичношћу.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa