Инфо

21. фебруар 2013.21. феб 2013.
ПРОБЛЕМИ МАЛИХ И СРЕДЊИХ ПРЕДУЗЕЋА

НЕИЗВЕСНОСТ МУЧИ ПРИВРЕДНИКЕ

Активности Владе Републике Србије намењене развоју малих и средњих предузећа нису у потпуности заживеле, сматрају шабачки привредници.
Недоступност повољних кредита, проблеми са наплатом потраживања и недовољна сарадња са великим привредним субјектима највећи су проблеми малих и средњих предузећа у Србији. Ни дводеценијско успешно пословање неким фирмама не представља довољну гаранцију за сигурност у послу.
- Компанија „Ненатекс“ већ 23 године послује без икаквих кредита, све пословне активности финансирамо из сопствених средстава, што је изузетна реткост у Србији. Кроз сарадњу са другим привредним субјектима примећујемо да су кредити који се нуде веома неповољни за финансирање мале привреде. Надам се да ће се таква ситуација променити, јер мала привреда учествује са 90 одсто у свим привредним активностима у Србији, каже Наташа Томић из компаније „Ненатекс“.
У условима економске кризе свака помоћ је добродошла, па тако и ангажовање локалне самоуправе на решавању проблема привредника, додаје наша саговорница.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa