Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
ФУДБАЛ: ТРЕНЕР МАЧВЕ СЛОБОДАН МИЛИНКОВИЋ

НА ТЕРЕНУ СМО НАЈЈАЧИ

У финишу јесењег дела првенства на „врућу“ клупу Мачве вратио се Слободан Милинковић. Екипа је имала доста проблема у нападу и слаба ефикасност их је коштала бољег пласмана. Сада обавља припреме са делимично измењеним тимом и верује да ће његови момци проћи први кроз циљ на крају првенства и остварити вишегодишње амбиције управа али и свих навијача. О мотивима због којих је прихватио да води шабачку Мачву Милинковић нам је рекао.
- Ја сам поникао у Мачви и она је увек била мој клуб. Када сам добио позив да преузмем место шефа стручног штаба у њој, нисам се превише двоумио. После разговора са председником Томићем пресудио је спортски мотив и изазов да вратим мој клуб у виши ранг такмичења.
Мачва покушава то већ пет сезона. Због чега верујете да ће сада бити другачије?
- Свестан сам чињенице да резултати одлучују судбину тренера, преузео сам ризик, јер верујем у момке и свој рад. Ништа не може да се оствари преко ноћи али мислим да можемо да тријумфујемо на крају шампионата. Ценим и поштујем наше ривале из Петровца и Пожаревца али сматрам да још ништа није изгубљено и да на пролеће можемо да надокнадимо три бода заостатка. Најважније ми је да се на терену донесе одлука о шампиону, а не као у прошлости да се то уради на неки другачији, нечастан начин.
Плаше вас игре ван терена.
- Ништа нећемо препустити случају и морамо бити способни да издржимо разне врсте притисака. Покушаћу да и на том пољу припремим екипу. Свестан сам да требамо да играмо боље него јесенас и зато ћу тражити да сви они озбиљно и одговорно приступају свим задацима и обавезама, како на утакмицама тако и на тренинзима. Ако буду веровали у себе све ће бити много лакше.
Отишло је седам, а дошла су три или четири фудбалера. Да ли сте задовољни играчким саставом?
- Од стандардних првотимаца отишао је само Зарић а ми смо довели четири млађа играча који могу да се надограде и да буду од велике користи екипи. Ситуација са Алексом Андрејићем још је неизвесна, није добио сертификат, жалио се на одлуку комисије тако да још не знам да ли ће нас он појачати. Неговаћемо нападачки стил, бићемо ефикаснији, играћемо брже и снажније и покушаћемо да својим ритмом мељемо ривале.
Припреме обављате у Шапцу. Колико ћете спремни дочекати старт првенства?
- Одиграћемо осам до девет пријатељских утакмица које ће ми послужити да отклоним неке недоумице које још имам. Победили смо екипу Младости из Обарске док смо са Лозницом, по тешком терену, одиграли нерешено 0:0. Очекују нас још мечеви са Радничким из Обреновца, Чукаричким и Цементом из Беочина а како је старт првенства предвиђен за половину марта сматрам да ћемо га сигурно спремно дочекати. Знам да је пролећни део првенства тежи за играње и да је Мачва институција за многе екипе са којим играмо али веру и наду у тријумф нико нам не може унапред одузети-са оптимизмом је Милинковић завршио разговор.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa