Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ У БЕОГРАДСКОМ СКЦ

СЛИКА БРИЛИЈАНТНОГ ПЕДАГОШКОГ РАДА

У години обележавања две деценије постојања изложбом Секције за фотографију и дигиталну графику шабачки ученици прошлог четвртка, 21. фебруара, представили су се са тридесет пет радова којим су документовали љубав према уметничком стваралаштву, али и школи у којој стичу непроцењиво знање
Током три године постојања Секција за фотографију и дигиталну графику Школе примењених уметности вишеструко је награђивана на републичким и међународним конкурсима. Бавећи се техником фотографисања, креативном фотографијом и дигиталном постпродукцијом чланови секције сваким даном потврђују квалитет свога рада. Тако су и на отварању своје колективне изложбе у београдском Студентском културном центру Милица Рафаиловић, Александра Дуновић, Јована Петровић, Анђелка Радовановић, Урош Којић, Марина Трифуновић, Драгана Миловановић, Милица Матић, Катарина Станковић, Невена Митровић, Петар Ковачевић, Драгана Будимировић, Марта Јагодић, Селена Мићић и Сунчица Јовкић привукли изузетну пажњу.
-Изложба секције за фотографију и дигиталну графику шабачке Школе примењених уметности је својеврстан пример бриљантног педагошког рада са младим људима, што илуструју и изложене фотографије интересантно одабраних мотива, неочекивано зрелих композиција, високог техничког квалитета и ликовног знања. Ова изложба уметничке фотографије ученика од 15 до 18 година старости, по квалитету не заостаје за појединим примерима изложби већ афирмисаних уметника, што нам још једном потврђује озбиљност педагошке концепције саме школе и преданост менторском раду наставника и селектора изложбе Михаила Симовића ““ рекао је Мики Пјешчић, уредник програма Срећне галерије СКЦ која излагачким циклусом „Афирмација младих“ пружа могућност младим ликовним уметницима да покажу свој таленат и креативност.
Директорка Школе примењених уметности, Невенка Ђокић, нагласила је да је ова изложба за њих значајна не само због симболике већ зато што и са њом започињу излагачку активност у години јубилеја успешног рада.
-Ранији назив Школе примењених уметности био је Школа за уметничке занате и на изложби су, на изузетан начин, представљени и уметнички занати који се у школи негују. Ово је врло интересантна изложба којом се београдској публици представила не само наша школа већ и град Шабац. С обзиром да је фотографија и документ наша идеја је била да ово заправо буде прича о нашој школи, истрајности, љубави према уметности и самом чину стварања ““ истакла је директорка.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa