Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.

СНОВИ САЊАРА КАО БЛЕСАК ИСТИНЕ

Препознавање магичних порука Шапчанина и Београђанина Витомира Бујишића, књижевника и новинара, изречене у његовој најновијој књизи „ФУТУРИСТИЧКА ФАНТАЗИЈА“ која је издата у 2013. години, као 23 по реду у његовом књижевно-публицистичком опусу
Са својих 96 година, овај чаробни аутор написао је подстицајну књигу за сасвим реално размишљање. У правој књизи научне фантастике и нема зачуђености нестварним. Све је збиљски замишљено и врло приступачно имагинацији заинтересованог читаоца. Ту се сања сасвим реалан живот, који ће се догодити у неком одређеном загонетном тренутку, пре или касније.
Писац је дао приказ једног замишљеног догађаја на врло пријемчив начин, сучељавајући реално и иреално. Сиже приче је спољни декор збивања, суштина се скрива у тежњи човека за остварењем чак и тренутно недоступних жеља. Та, зар није Жил Верн маштао, да би данас много тога било преточено у стварност!... И не само он. Ту је читава плејада светских снивалаца, који су снагом своје генијалности искивали пут у ново доба. Бујишићева књига указује на присутан вапај човечанства за животом, који се осипа, круни, нестаје, уместо да добија димензије дуговечности. Ту је у центру пажње и људски уништитељски порив, који однемаже и онде где би се могло помоћи. Данас на многим деловима Планете такозвани „Милосрдни анђели“ харају снагом зла.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa