Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
ЂУРАЂ СТЕВАНОВИЋ

ФИГУРАТИВАЦ УРБАНЕ КУЛТУРЕ

Први пут у овој години, а шеснаести од почетка пројекта „Представљање младих уметника“ историчара уметности Филипа Ковачевића, Шапчани су прошлог уторка, 19. фебруара, имали прилику да се упознају са радом и поетиком још једног аутора. Овога пута у питању је било стваралаштво Ђурађа Стевановића, апсолвента зидног сликарства на Факултету примењених уметности у Београду.
Са помало симболике презентација је одржана у просторијама Канцеларије за младе у Културном центру на чијем се зиду налази велики мурал који је својевремено урадио баш овај аутор. Бивши ђак Школе за уметничке занате, данас Школе примењених уметности, широј јавности познат је управо по радовима у јавном простору где се и афирмисао у домену стреет арта (уличне уметности), односно израде графита.
-На шабачкој сцени, Ђурађ Стевановић је свакако редак, ако не и јединствен уметник, како по средствима и техникама рада, тако и по језику своје уметности. Теме и мотиви урбане културе и субкултуре су оно што чини поетику овог аутора, а у последње време све више се у свом раду бави и еколошким темама попут рециклирања електронског отпада ““ рекао је Филип Ковачевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa