Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

У МЛЕКУ ЈЕ ИСТИНА

Ухапсили појединце који су присвојили око три стотине хектара земљишта, баш у овој нашој земљици. Они, додуше, иду оним резоном, ако је земља наша, онда је и њихова. Ори Ђоко ал“™ немој дубоко.
Него шта ли је са оним трудбеницима који су запосели једва неколико хиљада, односно, неколико хиљада хектара пољопривредног земљишта. Па наравно, они не спадају у оне који заоравају туђе њиве, већ у радне и вредне домаћине, државне. Да којим случајем немају звања која имају, и то висока, и они би се звали земљорадници. Овако само поседују земљу. Србију.
У доба оне велике земље, Југе, највећи сеоски домаћин имао је највише десет хектара земљишта. Сада кад је земља много мала, највећи домаћини, али не сеоски већ градски, поседују десетине хиљада хектара њива. Која ли је сад па то математика, бем ли га.
И млеко нам се нешто узнемирило. Или је можда и кравама свега доста па почеле и оне да се дрогирају. А и кад су ономад увозили оне бикове из белог света нити су питали од как“™е су фамилије, ни ко су им преци, јок. И ко нам је сад крив. Краве наравно не признају грешку, заљубиле се, по обичају, у те стране сивоње.
Нама сваке зиме дође неки андрак. Те свиљски грип, ајд“™ свиња је свиња од ње ништа боље и не може да се очекуе, па птичји грип, ајд“™и птице су ветропири, ал“™шта је сад са рибама и оне побудалиле. А можда је све то због Европе, неће ни животиње тамо.
У читавој овој млечној заврзлами намеће се једно питање, зашто баш у Холандији да се ради та стручна анализа. Па зар да нам, онај трибунал суди и за млеко.
Иначе боља реклама за пиво на почетку сезоне није могла бити од ове ујдурме са млеком. Иако је у млеку истина, канда ћемо више пити пиво.
А ми, тек сад смо укапирали да нам се краве лоше хране. Ваљало би некако испитати и оно што једу људи.
Наши мили ем драги политичари као да су једва дочекали ову ујдурму са млеком па преко вимена, д“™извине крава, продубљују своје мале страначке ратове. Сад као постоји демократско или народњачко млеко, социјалистички јогурт или либерални сир. Уствари они, ти политичари, су се гложили још док су сисали на цуцлу, па им прешло у навику.
А лепо смо им говорили, кад су оно прошлог пролећа у изборној кампањи облетали штале, да не дирају краве тамо где не треба. Е сад...
Али није изгледа много боље ни у тој Јевропи. Шпанци, Грци, Бугари, Словенци и још неки, жестоко се буне против својих власти које се залажу за отпуштање радника. Па ни оним у Белгији не цветају руже, и у Бриселу биле демонстрације изазване владиним економским мерама. Значи ли све то да код нас још није почело ни право отпуштање радника, а нити су почеле да се примењују неке владине мере. Ми и даље ћутимо. Постојано, ко што каже бивша химна.
И кад смо код тих што немају посла, бивши српски премијер госин Цветковић, неки дан изјавио како живи од женине плате. Част жени, ал“™ много нас је тим речима ражалостио, само дал“™ се он сећа оних који су у време његове владавине остали без посла, дал“™ њима случајно жене раде.
Додуше ми смо баш чудан народ. Ето они у Турији нашли сад у светској економској кризи да овде у Србији праве највећу кобасицу на свету. Скрљали у њу силну месину и још којешта па је растегли може стићи до Европе. И како сад неко од тих тамо белосветских да нам да какве паре кад ми и кобасицом премашујемо Гиниса.
Кажу да ће многи Срби опет летовати у Грчкој. А то баш и није сада пристојно. Они људи штрајкују, непрекидно се боре за своја права, а ми да се ту крај њих излежавамо голи. Па није лепо.
И још нешто, на телевизији приказују серију „Идиот“. На кога ли су мислили!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa