Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА

УСПЕХ ПОСТАЈЕ ПРАКСА

Добро организована и спроведена практична настава резултира највишим признањима на републичким такмичењима. Модернизовање наставе и интензивирање размене међународних искустава отвара нове могућности ка даљем професионалном усавршавању ученика, с тим у вези јуче у Калесији потписано писмо намере о новој прекограничној сарадњи
На недавно одржаном републичком такмичењу Фонда за дошколовавање младих пољопривредника - Борка Вучић, под покровитељством Министарства просвете, шабачка Средња пољопривредна школа са Домом ученика, у конкуренцији од 26 образовних установа, освојила је екипно прво место. Значајан пласаман забележен је и у појединачној конкуренцији. Наиме, Борисав Илић, ученик са смера пољопривредних техничара је био је други, док је трећепласирана била Маја Остојић са смера техничар хортикултуре. Укупном успеху тима, поред њих допринели су и од стране пољопривредних техничара Марко Иванковић као и представник смера техничар хортикултуре Марија Видовић-Сана.
- Уложили смо доста труда да се спремимо тако да је високи пласман био сасвим очекиван. Оваква признања у даљем школовању доста значе, јер нас подстичу да учимо још више, да се и даље трудимо да унапредимо наше могућности, остварујемо још боље резултате - изјавила је Марија Видовић-Сана.
Да је освојена награда на поменутом такмичењу велики подстрек за даље, слаже се и Марко Иванковић, који између осталог истиче да су интензивне припреме за тестове трајале неколико дана, али да је велика предност била већ постојеће знање стечено на часовима редовне практичне наставе.
- Остварени резултат нам доста значи, али нам је још драгоценији податак да је нас четворо, подржала цела школа. То нам је доста значило на путу ка успеху. Временски, саме припреме нису трајале дуго. То само говори у прилог чињеници да смо доста тога већ научили на часовима праксе. Због тога сам уверен да ћемо, иако, већина нас жели да после средње школе настави даље, и након ове четири године бити добро оспособљени да самостално радимо - каже Борисав Илић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa