Инфо

28. фебруар 2013.28. феб 2013.
НОВА ПОЛИТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА УМЕСТО ДС

ИЗ ШАПЦА „ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ“

Прошлог уторка у Шапцу распуштен Градски одбор ДС. Највећи број чланова напустили странку и основали иницијативни одбор за формирање нове политичке организације под називом „Заједно за Србију“. Новонастала ситуација не би требало да утиче на стабилност власти на локалу. Главне одреднице политике покрета: децентрализација Србије и европске интеграције
Након што смо заказали седницу Градског одбора са само једном тачком дневног реда: да се чланови изјасне да ли остају у Демократској странци или је напуштају, Извршни одбор ДС у Београду одлучује да распусти ГО у Шапцу и за повереника постави Борка Степановића. Од 95 чланова, колико је бројао ГО ДС у Шапцу, на овом скупу је присуствовало 85. Њих 81 се одлучило да иступи из странке, док је троје остало у ДС, а један члан је био уздржан. Након тога је прихваћено, да сви бивши чланови ГО ДС постану чланови иницијативног одбора за формирање нове политичке организације која ће се звати „Заједно за Србију“- истакао је председник иницијативног одбора „Заједно за Србију“ Миодраг Филиповић, и навео да су будуће активности усмерене на скупљање потписа за регистрацију нове странке.
Одлука да већина чланова ГО ДС напусти Демокртаску странку и оснује иницијативни одбор, неколико сати након што је Душан Петровић у републичком парламенту основао истоимени посланички клуб, неће утицати на стабилност локалне власти у Шапцу, оценио је градоначелник Милош Милошевић, док Петровић тврди да је овакво понашање људи са којима годинама у назад дели исте вредности, идеје и веровања сасвим очекивано.
- У локалном парламенту ДС је имао 25 одборника. Од тога сада њих 19 више није члан Демократске странке, међутим то неће утицати на стабилност власти у Шапцу. Прошлогодишњи изборни резултат смо постигли заједно, па је сасвим логично да сада делујемо као коалиција која сложно иде ка истом циљу: реализацији предизборних обећања. Искрено сам уверен да ћемо имати успешну сарадњу, те да ће локална управа квалитетно функционисати до краја мандата - каже Милошевић.
-Драго ми је што оснивање посланичког клуба „Заједно за Србију“ управо у Шапцу добија свој први прави одјек. Природно је да, сада, већ бивши ГО ДС постане нови иницијативни одбор ове организације, покрета који ће се првенствено залагати за децентрализацију Србије и њене европске интеграције - истакао је шеф посланичке групе „Заједно за Србију“ Петровић, и сложио се са Милошевићевом констатацијом да овај поступак некадашњих чланова ДС у Шапцу неће имати негативне последице по стабилност градске власти.
-Очекујем стабилну коалицију у Шапцу до краја мандата. Наставићемо да водимо политички програм којим смо освојили Шапчане, што подразумева сарадњу и са људима који нису део наше политичке организације, рекао је Петровић.
Скупу у Шапцу присуставовали су и посланици Миодраг Ђидић из Крушевца и Бошко Ристић из Ниша. Они су овом приликом у програмском смислу, акценат нове опције ставили на децентрализацију и изразили уверење да ће грађани Србије знати да вреднују идеје и залагања новонасталог политичког покрета.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa