Инфо

7. март 2013.7. мар 2013.
ОБЕЛЕЖЕН 1. МАРТ

СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, прошлог петка обележен Свестки дан цивилне заштите
Од 1990. године одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите 1. март је установљен за Светски дан цивилне заштите. Основни циљ је упознавање са њеним значајем, али и развијање свести о неопходности припремљености за превентивне и самозаштитне мере и поступке у случају елементарних непогода, техничко ““ технолошких несрећа и опасности.
Овај датум обележен је прошлог петка у Центру за стручно усавршавање у Шапцу.
- Ово је прилика да се подсетимо на наше обавезе и задатке, да будемо максимално припремљени за евентуалне последице временских неприлика на нашем подручју. Највећа претња овог краја је висок водостај реке Саве, повишен ниво подземних вода, али и шумски пожари или невоље које би могле настати услед гасификације. Све су ово изазови који захтевају да на време размишљамо о евентуалном одговору на њих ““ истакао је овом приликом градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Да је последњих година Цивилна заштита у Шапцу добила на значају истакао је начелник за ванредне ситуације Александар Стојковић, и навео да су основни задаци ове организације да се у случају непогоде избори за очување становништва, материјалних и културних добара, те најавио посебну мајску обуку за специјализовану јединицу за заштиту од пожара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa