Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

СРПСКО ПРОЛЕЋЕ

За оне који броје дане и године вероватно је то важно, стигло пролеће. И календарски а и по временским приликама. Ако је од зиме и доста је. Додуше није била нека нарочита, ал“™ ни ми нисмо за неку бољу зиму коју себи могу да приуште само они развијенији.
У појединим арапским земљама пролеће траје већ неколико година. Не дај Боже да се та клима прошири.
А што се тиче овог српског пролећа, познаваоци тих прилика не најављују нове изборе али предвиђају извесне политичке падавине. Дакле, не очекује се општа промена власти али постоји могућност да местимично и у појединим срединама дође до турбуленција.
Чекајући пролеће и Шабац се нашао на политичкој клацкалици. Било је, боме, повуци потегни. А ко је претегао, време ће показати.
Баш је чудан овај наш народ, никако неће да разуме ове наше политичаре, да се мало удуби у њихове идеје, прохтеве, вољу, па и све остало што краси те одабране људе. А они су се за то још давно определили, можда чак и у доба оне чувене “шуварице“, када су се ђаци усмеравали, а ови се, ето баш, усмерили на политику. Како је време одмицало они су постајали самоусмерени, односно професионални политичари те многима од њих у рубрици занимање пише “политичар“. И шта сада, да неко од њих зглајзне, то јест, да није ту више где јесте, где је онда пристао. Дакле, мора бити то што јесте, по сваку цену, па се зато и грчевито бори. А то траје, траје, траје... И треба разумети.
Ето, надрљали они што су музли краве. Оне што музу државу још нико не дира. Знају и они која је сиса сигурнија.
Економисти, привредници, банкари и још којеко, што наши што страни, опет се окупили на Копаонику, и у зимској идили већали о којечему. Чинили су то прошле па и ранијих година, ал“™ слаба вајда, стање се не мења. Идуће године треба их сместити у неку од напуштених хала оних пропалих фабрика, па нек“™ седе колико хоће и диване докле хоће. Можда ће тада схватити шта је то радничка идила.
Неки дан једна београдска телевизија заподела расправу о томе како поједини делови Дедиња немају канализацију. А што ли смо ми мислили да тамо на тој дедовини тај цевовод и не треба. Тамо живе само фини људи а они то не раде.
У европском парламенту један високи функционер предложио да се о уласку Србије у Европску унију расправља тек трихиљадите године. Па ако тако и буде, вероватно ће и тада у нашој Скупштини, седети опет ови исти.
Да, ако тако буде, колико ли ће тек онда Кркобабић и Мићуновић, имати и година и радног политичког стажа.
На листу нематеријалног културног наслеђа УНЕСКО, Срби предлажу и народне обичаје везане за крсну славу. Како наш стандард убрзано пада, по свему судећи, убудуће ће се о обичајима више гледати на интернету а мање славити. Модерно. Европски.
Српским навијачима препоручено да не иду у Загреб на фудбалску утакмицу са Хрватском. Боље је да пљују и лупају своје телевизоре и укућане, него противничке навијаче. По европски!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa