Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
ЈСП “СТАН“

СЕРВИС У СЛУЖБИ ГРАЂАНА

За активности ЈСП “Стан“ у 2013. години планирано око 80 милиона динара. Акценат стављен на текуће одржавање
На последњој у низу конференција за штампу посвећених плановима активности јавних предузећа у текућој години представљен је програм рада ЈСП “Стан“. Фирме која данас одржава 313 објеката, односно 7.300 станова.
- Основни задатак овог предузећа је одржавање стамбеног фонда. Поред ове делатности, “Стан“ преузима врло важну улогу у реализацији два градска пројекта. Један од њих се односи на бригу о објектима који представљају културно, историјско и архитектонско наслеђе а други на очување зграда у амбијенталној целини Господар Јевремове улице. Посебно бих истакао подршку власницима станова у објектима колективног становања старијим од 1980. године. Почетна идеја је била да се град реконструкцијом фасада ових зграда старих и по четири деценије учини лепшим, али је ова мера добила на значају тек након што смо је проширили и на постављање изолације, односно, увели наплату рачуна за грејање по утрошеној топлотној енергији. По овом принципу у протеклом периоду је урађено неколико солитера, док је Град и ове године издвојио значајна средства да се ова акција настави ““ истакао је градоначелник Милош Милошевић, и напоменуо да је Шабац по реализацији пројеката који имају дуплу корист, са једне стране поспешују естетски утисак а са друге енергетску ефикасност , јединствен у Србији.
Пре представљања програма рада предузећа за 2013. годину, директора ЈСП “Стан“ Љиљана Јовановић, презентовала је јавности резултате прошлогодишњег рада.
-Наша основна активност брига о текућем одржавању зграда које су нам поверене на старање. Њих је сваким даном све више и тренутно се старамо о око 7.300 станова. Током 2012. године смо доста радили. Око десет зграда, односно око 250 станова је ове сезоне, услед постављања изолације и нове фасаде, имало рачуне за грејање мање од 20 до 30 процената. Поред интензивног залагања да што већи број зграда добије изолацију и постане енергетски ефикасно, комплексан посао је обављен и у Господар Јевремовој улици на очувању амбијенталне целине. Ова улица је лице Града које оставља најјачи утисак на оне који у Шабац први пут долазе. Због тога је јако похвално што и у овим временима тешке економске кризе, има разумевања за овакве пројекте. Прошле године смо санирали и опрали неколико фасада, реконструисали фасаду на калканима, тако да сада можемо да се подичимо изгледаом ове улице. Реконструисали смо неке школске објекте, односно, завршен је други део санације фасаде у ОШ “Јанко Веселиновић“ . Окончана је адаптација позоришног хола, који је сада постао енетријер који треба да има свака институција културе од значаја у Србији. Уз све то дали свој допринос на радовима на Анексу Библиотеке шабачке ““ навела је између осталог Љиљана Јовановић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa