Инфо

21. март 2013.21. мар 2013.
ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

У СЕНЦИ ПОЛИТИЧИХ ДЕШАВАЊА

На прошлонедељној седници Скупштине Града Шапца изгласано поверење градоначелнику, заменику градоначелника и члановима Градског већа, усвојен програм рада јавних предузећа за текућу годину
Пета редовна седница Скупштине града Шапца одржана је прошле среде у амфитеатру Високе пољопривредне школе. Најбитнији догађај је ново изгласавање поверења градоначелнику и осталим органима градске власти чиме је окончана вишедневна политичка криза која је обележила градска дешавања у протеклом периоду.
-Ово је још једна потврда исправности политике која се у Шапцу води више од једне деценије. Равномерни развој свих делова града, адекватна социјална политика и стварање повољне климе за привредни развој као предуслов решавања највећих проблема грађана - истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић захваљујући одборницима на указаном поверењу.
У сенци овог догађаја изгласане су и битне одлуке за даље функционисање Града. Усвојени су предлози програма пословања јавних предузећа за текућу годину, ребаланс програма пословања ЈП за управљање грађевинским земљиштем за 2012. годину, програм уређивања грађевинског земљишта за 2013., измењена и допуњена одлука о мерилима за обрачун висине накнаде за уређивање грађевинским земљиштем.
Реименоване су директорке Апотеке “Шабац“ и Центра за социјални рад, Снежана Лукић и Бранка Давидовић које ће руководити овим установама и наредне четири године. Основана је Канцеларија за младе, а за в.д. директора постављена је Наила Мехмедовић.
Донета је одлука да се Град Шабац, код пословних банака задужи додатних 100 милиона динара у сврху рефинансирања раније узетих кредита за инвестиције. Рок отплате овог задужења је пет година.
Разрешени су дужности и именовани нови чланови школских одбора Економско-трговинске школе, ОШ “Стојан Новаковић и ОШ “Свети Сава“, изабрани су чланови савета за безбедност Града Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa