Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
КУЛТУРНИ ЦЕНТАР ШАБАЦ

ПОЛЕТ МЛАДОСТИ

На финалној вечери Општинске смотре рецитатора „Песниче народа мог“ прошлог петка, 22. марта, на Окружно такмичење које ће се одржати наредног месеца у Крупњу пласирало се петнаесторо учесника из све три категорије
Давно је Платон рекао да је поезија ближа истини него историја. А истина је да и поред све мањег читања књига млади негују поезију и лепу реч. То су потврдили и шабачки рецитатори прошлог петка у Великој сали Културног центра. Њих двадесет шесторо распоређени у три категорије пред трочланим жиријем показали су сву лепоту поезије али и младости.
- Деца су била веома спремна. Жири је имао тежак задатак. Нарочито сад у овом финалном такмичењу. Наша жеља је да следећих година буде још више такмичара. Мислим да су ова деца која су изабрана у финалу дорасла да се такмиче и да победе на даљим наступима и да представе свој град, Културни центар и себе - рекла је проф. др Анђелка Лазић, председница жирија у коме су биле и проф. др Славица Јовановић и проф. разредне наставе Мирјана Живановић.
Да треме није било потврдила је и Лана Нешковић, ученица првог разреда ОШ „Николај Велимировић“.
- Волим да рецитујем јер се изражавам из душе. Највише волим моју песму „Граматика срца“ од Душана Радовића - рекла је Лана којој је ово било прво учешће на смотри рецитатора.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa