Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА И СРЕДЊА ПОЉОПРИВРЕДНА

ПОЕЗИЈА ЋЕ ЖИВЕТИ

Поводом Светског дана поезије и Дана почетка пролећа, у Библиотеци шабачкој, прошлог четвртка, отворена је продајна изложба цветних аранжмана „Кажите Дете, а мислите цвеће“, коју су полазници креативних радионица направили уз помоћ ученика Средње пољопривредне школе
Изложбу је отворила Соња Бокун Ђинић, директорка, која је, између осталог рекла да је „на Светски дан поезије и први дан пролећа, најлепше говорити стиховима и језиком цвећа. Овом приликом, деца из креативних радионица, увек полазећи од књиге, имају прилику да науче, захваљујући успешним младим људима из Средње пољопривредне школе, како се може говорити цвећем“.
На отварању изложбе, своје умеће и таленат, као и љубав према поезији, показали су полазници радионица Клуб рецитатора и Креативно писање, који годинама уназад, подсећају на важност и снагу песничке речи. Није сувишно поменути да се на Међуопштинском такмичењу рецитатора, пласирало троје полазника Клуба рецитатора (Александар Марковић, Верица Ђапановић и Тамара Бастаја), коју успешно води Кристина Арсеновић. С обзиром да је стиховање, на жалост, скрајнуто и да је све више на маргини друштвеног интересовања, ова деца нам дају наду да ће поезија живети.
У складу са овим даном, који се, иако кишни, у Библиотеци шабачкој, прослављао празнично, Биљана Богојевић, која води Дечју креативну радионицу (заједно са Александром Ердевички), поделила је са присутнима радосну вест:
- Имамо много разлога да данас славимо. Наша колегиница Марија је постала мама, а Дечје одељење Библиотеке шабачке, постало је богатије за три члана.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa