Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ОДРЖАНЕ СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА КОЦЕЉЕВА

УСВАЈАЊЕ ИЗВЕШТАЈА О РАДУ

У току протекле недеље Општинско Веће Коцељева је одржало низ заједничких седница са Уравним одборима јавних предузећа и установа на којима су разматрани и усвојени извештаји о раду за претходну као и планови за текућу годину. Осим тога веће је и на својој самосталној седници донело низ одлука и усвојило бројне акте од којих ће се поједини, попут финансијског пословања основне школе, наћи сутра и на дневном реду скупштине општине.
Расте број сиромашних
На заједничкој седници већа са УО Центра за социјални рад директор ове социјалне установе Живка Тешић истакла је да је претходна година била изузетно тешка за Центар у смислу повећања броја корисника свих услуга, те да је сваке године евидентно увећање броја социјално угроженог становништва на подручју општине.
Са овом констатацијом сложио се и начелник одељења за општу управу и друштвене делатности Радован Ранисављевић који је напоменуо да је раст броја социјално угроженог становништва веома забрињавајући за општину.
- Све већи број људи се обраћа за помоћ надлежним службама како би обезбедили средства за храну и лекове. Зато је потребно опредељивати већа средства за ове намене из буџета али истовремено проналазити и друге изворе финансирања - рекао је Ранисављевић и похвалио превентивни рад ове установе са младима у области болести зависности и додао да Центар афирмише хранитељство те да је све већи број хранитељских породица у коцељевачкој оптшини.
У извештају се наводи да је на активној евиденцији ове установе у току прошле године било укупно 1.210 корисника од којих су чак 439 деца и њихов број увећан је за 36 у односу на 2011. док је број одраслих корисника већи за 138.
Само на име исплаћених једнократних новчаних помоћи из буџета је дато око 2 милиона динара док је из сопствених прихода установа издвојила готово 400 хиљада.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa