Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
МАЈА ВОЛК

МЕДИЦИНСКИ ЈЕРЕТИК

О медијима, уметности, новим остварењима, искушењу болести и начину на који је превазишла канцер, поставши одговорна за своје здравствено стање
Жена која често шокира јавност својим динамичним начином живота, рођена је у Београду, где је завршила два факултета, а касније одбранила и два доктората. Маја Волк, годинама ради као телевизијски и радио- водитељ и предаје филмски и ТВ- сценарио на ФДУ у Београду. Како сама каже, устаје и леже са сунцем, пише литературу за децу и одрасле, објављује научне радове из области театрологије, романе, сценарије за телевизијске и радио драме, филмове и предаје на четири факултета. Ансамбл ,,Београдски фадисти“ настао је њеном иницијативом и један је од ретких, ван португалског говорног подручја, који изводи неке од најпознатијих фадо композиција. Мајка троје деце која је, пребродивши искушења канцера, суштински изменила начин живота и исхране. Након свега, каже да је сада трајно здрава особа, која се не плаши за своје здравље јер је преузела одговорност за њега.
-Прве награде, прикупили Сте радио драмама. Данас се бавите и ТВ водитељством. Када правите поређење радио и телевизијског програма, шта Вам се чини ближим и доминантнијим?
-Радио је за мене увек био светиња и далеко чистији и ,,уметничкији“ медиј, где је битна уметност речи, звука и музике. На жалост, данас доминирају вести и музика и заборавили смо на радијске комедије, серијале суботом увече који су улазили у домове без телевизора и били радијски ситком програми много пре овога што имамо данас. На радију није битно да ли имате мини сукњу и вештачке трепавице, на радију је много битније шта имате да кажете и како то кажете.
-Једна Сте од десет жена сценариста у српској кинематографији. Како, тренутно, видите српски филм?
-Мислим да је изашао из кризе. Млади редитељи су све бољи, духовитији. После дугог времена сам прилично задовољна оним што видим на српском великом екрану.
-Представљате оснивача и члана оркестра ,,Београдски фадисти“, као једног од ретких у Србији који изводи португалски фадо. Сем музичког правца, шта је фадо за Вас?
-Има сада још неколико оркестара, мањих углавном, рецимо трио са једним певачем. Концепција ,,Београдских фадиста“ је јединствена, јер ми спајамо покрет, са предивном балерином Наташом Богдановић, звук три гитаре, контрабаса, кахона, конги и најмање три певача. Смењују се стилови фада, од традиционалног до модерног, од тенора, алта, до сопрана, уз моју поезију. То је музички театар, извор невероватног задовољства.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa