Инфо

28. март 2013.28. мар 2013.
ОШ “ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ“ И ЕКОС

БЕЗ ЧИСТЕ ВОДЕ НЕМА ЖИВОТА

Јавним часом под називом “Свака кап се рачуна“ обележен 22. март Светски дан вода
Ученици ОШ “Јанко Веселиновић“ и невладина организација ЕКОС одржали су прошлог петка заједнички јавни час у мултимедијалној учионици ове школе посвећен значају очувања вода и најчешћим изворима загађења. Овим предавањем, на симболичан начин обележен је 22. март, Светски дан вода.
-Презентација “Свака кап се рачуна“ има за циљ да докаже да смо за “здравље“ вода сви подједнако одговорни. Воде су данас јако загађене, а посебно поражавајућа чињеница је да се неке од њих уопште и не контролишу. То је пре свега случај са бројним сеоским бунарима. Последице конзумирања затроване воде по здравље су бројне, међу најопаснијим је карцином дебелог црева - истакао је испред организације ЕКОС Дарко Берић, и изразио задовољство сарадњом са ученицима “Јанкове “ школе.
- Захваљујући модерним технологијама којима располажу у овој мултимедијалној учионици ученици су имали могућност да брзо и лако прикупе материјал и да га потом сложе на један сликовит начин, што је резултирало одличном презентацијом која је имала за циљ да прикаже значај воде и укаже на последице загађења исте ““ рекао је Берић.
Припремајући се за овај час ученици су на једноставан и занимљив начин усвојили знања из екологије. Млади презентери се слажу да је овакав вид учења много ефикаснији и креативнији.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa