Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
ОТВОРЕНА СЕЗОНА НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

СЈАЈНИ ФИНИШ ВАТРЕНЕ МАЦЕ

Ни хладно време, ни јак ветар, нису спречили око 2.000 љубитеља коњичког спорта да присуствују отварању галопске сезоне на Хиподрому. Шапчани су то учинили први у Србији, јер ће београдски хиподром тек отворити своја врата и одржати трке у наредном периоду. На овом, првом од 13 планираних тркачких дана, одржане су четири галопске, као и галопска трка у сулкама, у којима је наступило 30 грла, која су се борила за наградни фонд који је износио 480.000 динара
На Хиподрому је обележен и 7. април, Светски дан здравља, а по већ устаљеној традицији, Голубарско друштво „Цер“ је пред старт прве трке пустило око 200 голубова пут неба. На тај симболичан начин отворена је још једна сезона, за коју у КК „Шабац 1820“ верују да ће бити успешна, као и претходна, иако ће бити одржан мањи број тркачких дана.
Највише узбуђења виђено је у Трци дана „Кони ајленд“ у којој је наступило осам старијих галопера, на стази од 1.200 метара. Трку је повела Мала Муња, а пратили су је Ноти Џек и Марти Мистерија, да би већ после пар стотина метара Ноти Џек преузео водећу позицију. И остала грла су га пратила и није успео да направи превише велику разлику, па је било очигледно да ће грло које сачува највише снаге у финишу успети да тријумфује овог пута. По изласку из задње кривине, у циљном правцу, Ноти Џек је и даље имао челну позицију, али су га све више угрожавали Либерти Алекс и Ватрена Маца, па је у задњих 140 метара постало очигледно да ће баш окршај та три грла одредити победника ове трке. Ишли у готово поравнати и кад су прошли кроз циљ, остале су многе дилеме које је разрешио судијски колегијум после консултација и гледања снимка. Пехар и почаст отишао је у шталу „Шендековић“, јер је Ватрена Маца за кратку главу била боља од Ноти Џека, а овај је са минималном предношћу надмашио Либерти Алекса. До пласмана је дошла и Лајт Оф Париз, а без њега су, овај пут, остали Мала Муња, Луна Милетина, Денсер и Марти Мистерија.
Пехар је отишао у руке малене Нине Шашић, која је била поносна на своје грло.
- Много сам срећна што смо победили и што нам је припао овако леп пехар. Још сам срећнија јер је Ватрена Маца, мој омиљени коњ, успео да забележи овако важну и значајну победу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa