Инфо

11. април 2013.11. апр 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

КРОЗ ВЕКОВЕ

Баба Марта се баш узјогунила. Изгледа да је и она тамо неког европејског порекла. Не да нам да уђемо у пролеће. Као и они њени што нам бране да уђемо у Јевропу.
А и шта ће нам та Европа. Тамо све мора да се ради по нотама. И да ходаш, и да једеш, и да пијеш и стално да их питаш ваља ли то што радиш. Уствари Срби су некако увек на некој провери, додуше испитивачи су увек исти. Кроз векове.
Београд јесте главни град Србије, али Брисел је ипак престоница. Тамо заседа и царска, и краљевска али и вишеземаљска власт. И уређује животиће српчића.
Кад је весели Арсеније Чарнојевић пре неколико векова предводио сеобу Срба са Косова, није ни могао слутити да ће га у далекој будућности критиковати Ивица Дачић. Али, тако је то у политици. И у животу Срба на све брдовитијем Балкану.
Буне се појединци жестоко присутни у нашој политици што опет неки други појединци приводе и хапсе тамо неке треће појединце. По свему судећи ови што приводе мораће да се извињавају онима што су дрпали, па и да их замоле да више то не раде али и да им појасне да они више и нису у систему власти.
У већини европских земаља власт забрањује суграђанима да паре држе у страним банкама. Ако се то деси и код нас, надрљаће они наши силни и јадни радници. Ем су остали без посла, ем им бране да паре држе у виђенијим стренџерским банкама. Па куд су пристали.
А кад је у питању штедња, једна наша банка се рекламира и вели да има и штедљивих кредита. Е сад, или они мисле да смо ми луди, или смо ми стварно мало више опичени.
Поједини чланови демократске странке уплатили одређени износ новца како би отплатили банкарски дуг. А одакле њима толике паре.
Сад ће нам и Кинези подићи цене у њиховим многобројним дућанима по Србији. По“™ апшени неки наши који су шверсцовали кинеску робу. Па и није Кина далеко, а ни ми нисмо никако далеко од мутљавина.
У недељу, од двојице кандидата, Црногорци бирали председника. У понедељак оба кандидата прогласила победу. Е, да ј... оца. Мала земља а два господара.
Наши тенисери намерили да победе Американце. И победили. Само нам је још то требало. Није ни чудо што нас Амери толико мрзе. А шта је фалило да су мало попустили, па да нас свет види. И Америка, и Европа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa