Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
ОДРЖАН ДРУГИ ТРКАЧКИ ДАН НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

ДРУГИ ТРИЈУМФ ВАТРЕНЕ МАЦЕ

По лепом и сунчаном времену, у недељу 21. априла, на шабачком Хиподрому одржан је други тркачки дан у овогодишњој сезони. Поново је нешто више од 2000 љубитеља коњичког спорта могло на делу да види најспремнија грла, која су већ на почетку сезоне истрчала пар сјајних трка. У четири галопске наступило је 29 галопера, док је трка у сулкама била са шест учесника, а сви они су се борили за наградни фонд, који је овог пута износио 530.000 динара
Осим на шабачкој трави, грла која су стационирана на Хиподрому, дан раније била су и у Београду и треба забележити да су Дана Дубаи и Тони Монтано први прошли кроз циљ и тако доказали да се у Шапцу и те како добро ради, а Лусијан Болт и Раскољников су успели да забележе пласман у јакој конкуренцији.
У првој трци „Пламен“ наступило је пет старијих грла, на стази од 1200 метара. Дуго се чинило да ће Инда, која је најбоље стартовала, остварити победу, водећи од старта до циља, али јој је у финишу понестало снаге, што је на најбољи могући начин искористио Ериксон, који је све време контролисао трку. Још су се борила и преостала грла, али у финишу Ериксон је на време кренуо, престигао Инду и више ништа га није могло зауставити на путу ка тријумфу. Оба грла Војина Рашића, Терор и Вигор, покушали су да угрозе водећи двојац, али им није успело, јер су заостала неколико дужина иза њих, а Ериксон је стигао до победе за три дужине предности.
И у другој трци „Талисман“ наступило је пет трогодаца и трка је била изузетно брза. Клупско грло Лепо Око повело је трку, али је већ на половини стазе разлика била изузетно мала и чекало се када ће сурчинска Грацијас А Ла Вида и Канонада кренути у напад. То се догодило у задњих 300 метара. Канонада је успела да избије на челну позицију, коју је сачувала до проласка кроз циљ. Велика борба виђена је за другу позицију, која је ипак припала Лепом Оку, испред Грацијас А Ла Виде и Џустине.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa