Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
КЛУБ МЛАДИХ ТАЛЕНАТА СТУДИО МАСКА

МАЛА ПОРОДИЦА

Глумачки узори су им Сергеј Трифуновић, Милош Биковић, Весна Тривалић, Наташа Нинковић, а ментори Анета и Иван Томашевић. Полазници школе глуме при Сцени ,,Маска“, сагласни су у једном, глума је њихов избор, начин да се опусте, забораве на могуће проблеме и проживе изазов младости ““ да бар на тренутак буду неко други. У студију глуме, који постоји годину дана, тренутно је дванаест полазника. Већина жели да им овај позив буде професионално опредељење, а рад са паром Томашевић, помаже им у остварењу њихове идеје.
Тамара Цветковић је најмлађи члан студија глуме. Сцена је чини срећном, јер у њој ужива.
- Не причињава оптерећење, много ми значи и јако желим да упишем Факултет драмских уметности. У школу сам кренула годину дана касније, јер ме није занимала, само сам желела да певам и имитирам друге. Глуму волим од раног детињства. Стално сам гледала фимове, серије и имитирала глумце, чланове моје породице и пријатеље. Бављење глумом је привлачно и занимљиво, чини ме срећном јер тада заборавим на све лоше ствари, усресредим се на рад и задовољна сам. Најмлађа сам у групи, али мислим да је то добро, јер од старијих могу много тога да научим- каже Тамара, ученица седмог разреда основне школе.
Неки међу њима су раније похађали разне школе глуме и упркос дечјој несталности, одласцима и лутањима кроз друга интересовања, схватили су да је глума област у којој су се пронашли.
- Нисам много размишљала о свему томе, али сам увек волела да глумим. Веома је интересантно када се, на сцени, нађем у одређеној ситуацији, јер покушавам да схватим како се тада осећа и шта ради неко други. Искрена да будем, да Иван и Анета нису такви какви су, мислим да не бих дуго остала у школи глуме. Од самог почетка су ме прихватили баш такву каква јесам. Још нисам одлучила да ли ћу студирати глуму или модни дизајн, али то тренутно и није толико важно. Најважније је да сам се овде пронашла- истиче Аида Салкунић, ученица Школе примењених уметности.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa