Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
ИЗЛОГ У СВЕТ

ПУТОВАЊЕ, СМИСАО ЖИВОТА

У галерији Међуопштинског историјског архива, прошлог петка, УЛСШ је организовало презентацију на тему „Путовање као животно опредељење“
У оквиру циклуса представљања познатих личности из света уметности, које организује УЛСШ, Мила и Петар Старчевић, који су пропутовали сто тридесет седам земаља и обишли све континенте, говорили су о Исланду, Перуу и Тајланду.
- Путовање је за нас смисао живота. Ми смо, после пет година брака, отишли у Прово због посла, у време велике кризе 60-их година. Тамо сам видела оглас за пут у класичну Италију и на моју иницијативу, отишли смо. Било је то наше прво путовање, иницијална каписла, после које смо обишли класичну Грчку, Египат, Шпанију... Занимале су нас старе цивилизације. За ових четрдесет година, штедели смо и све давали на путовање. У јесени живота, препуни смо тога што бисмо имали да дамо, имамо ризницу у себи, поред података и импресија и - лепих, животних прича. Иначе, путовања за мене представљају две радости ““ одлазак у непознато, тајно, неоткривено и радост повратка у мој град у коме се осећам најсигурније, каже Мила Старчевић и поверава нам да је следећа дестинација ““ Ирска.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa