Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
ОДРЖАНО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У САОБРАЋАЈУ

ЕДУКАЦИЈОМ ПРОТИВ СТАТИСТИКЕ

Под покровитељством АМСС и Центра за безбедност саобраћаја, а у организацији ОШ „Николај Велимировић“ и финансијску подршку Градске управе у суботу, 20. априла, одржано је општинско такмичење у познавању саобраћајних правила
Око стотинак ученика шабачких школа од петог до осмог разреда, шездесет осам такмичара плус резерве, полагало је тестове. Други део, полигон спретности обављен је на школском терену, а трећи, вожња у градским условима изведена је на градском полигону код ОШ „Јеврем Обреновић“ до кога су сви учесници стигли на бициклима уз пратњу припадника Полицијске управе Шабац. У оцењивању и праћењу такмичења учествовали су и инструктори из шабачких ауто школа.
-Све је организовано захваљујући Градској управи јер је доста тога требало одрадити да би се уопште могло ово такмичење реализовати. Ми као школа смо се потрудили да се деца осећају пријатно, да све то искоординирамо тако да захваљујући овом лепом времену очекујемо успешне резултате. Као школа јако се трудимо да деци приближимо све то јер је то најважнији део живота. Њихова безбедност је на првом месту јер како изађу из дворишта, из стана или крену ка кући, они су већ учесници у саобраћају. Тако да и ми мимо овог такмичења организујемо са ученицима све ово како би што више ученика оспособили и припремили за активно учешће у саобраћају ““ рекла је Весна Живановић, директорка ОШ „Николај Велимировић“.
Општинском такмичењу присуствовао је и заменик градоначелника Шапца Немања Пајић који је истакао да овакве акције треба подржати јер смо према статистици по броју погинулих у саобраћају други у Србији. Најугроженија категорија су пешаци и бициклисти.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa