Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
ДАН ВОЈСКЕ

ВОЈНИЧКА ТРАДИЦИЈА У ИСТОРИЈИ СРПСКОГ НАРОДА

Дан Војске Србије 23. април, пригодно је обележен у касарни “Церски јунаци“ у Шапцу, где је размештен 1. понтонирски батаљон из састава Речне флотиле копнене војске. Прочитане су честитке председника Републике Србије Томислава Николића, министра одбране Александра Вучића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића. Овом приликом 21 припадник 1. понтонирскиог батаљона је награђен, један официр је унапређен у чин капетана, један подофицир у чин заставника и два подофицира у чин старијег водника прве класе.
Делегација команде Гарнизона Шабац положила је венац на спомен обележје Палим борцима у порти шабачке цркве. Након пријема гостију код команданта положен је венац и у Спомен соби касарне “Церски јунаци“. За госте је одржан и пригодан коктел.
-Војска Србије тренутно има три основне мисије, то су: очување територије у миру, учешће у мултинационалним операцијама уз очување мира у свету и региону и, као главни задатак, помоћ локалним самоуправама у случају елементарних непогода и несрећа. Став државног врха је да у војску треба улагати. Војничка традиција је у историји српског народа. Понашањем и презентацијом војске, као и односом према нашим задацима и обавезама трудићемо се да оправдамо досадашње поверење грађана, као и да заслужимо још веће, рекао је командант 1. понтонирског батаљона, потпуковник Синиша Маринковић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa