Инфо

25. април 2013.25. апр 2013.
ШАБАЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА У БЕЧУ

ИНВЕСТИЦИОНИ ПРОЈЕКТИ ШАПЦА

Представништво Привредне коморе Србије у Аустрији, у сарадњи са „Ерсте Гроуп Банк АГ“, организовало је крајем прошле седмице, у репрезентативном простору Ерсте Банке, у најстрожем центру Беча, презентацију инвестиционих потенцијала града Шапца. Представљени су пројекти од којих се очекује да заинтересују потенцијалне аустријске инвеститоре ““ речна лука на Сави, индустријска зона и јавна гаража у центру града.
Госте је поздравио члан борда директора Ерсте Банке, Херберт Јуранек, отправник послова Амбасаде Србије у Аустрији Горан Брадић, градоначелник Шапца Милош Милошевић и директор Представништва ПКС у Аустрији Вера Видовић. Овом привредном догађају присуствовало је више од 40 заинтересованих аустријских предузећа и институција, међу којима и представници „Луке Беч“, фирме „М.У.Т.“ великог произвођача машина и машинске технике, „ВАИТ“, „ЛГ Елецтриник“,“ ВИГ Гроуп“, „Еурофоам“, представници Привредне Коморе Аустрије, Амбасаде Омана, медија, као и представници привредних удружења српске дијаспоре у Бечу. Презентацију је модерирао Цхристиан Њехрсцхüтз, дописник из Београда аустријске државне телевизије ОРФ.
Успостављени су значајни контакти, а представници Инвестиционог фонда Ерсте Банке били су посебно заинтересовани за пројекат јавне гараже у Шапцу.
Према речима градоначелника Шапца Милоша Милошевића, индустријска зона јесте била тежиште презентације, али, истовремено, скуп је био добра прилика за представљање града Шапца.
- Изнели смо чињенице које, по нашем мишљењу, могу да заинтересују потенцијалне инвеститоре за улагање у Србији или мотивишу већ постојеће за проширење обима пословања. Представили смо саобраћајну повезаност града са Београдом, Новим Садом, аеродромом, железничким и путним коридорима, као и могућност речног саобраћаја коју нам пружа позиција поред Саве. Као главни адут представљена је Северозападна радна зона. Објаснили смо да град поседује значајне комплексе земљишта, да смо у прилици да поједине парцеле креирамо према избору и потребама потенцијалних инвеститора. Упознали смо их и са могућношћу да је, куповином одређених парцела, могуће добити дозволу за изградњу пристаништа, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
Он је такође изразио задовољство начином организације скупа и посебну захвалност упутио директорки Представништва ПКС у Аустрији Вери Видовић.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa