Инфо

9. мај 2013.9. мај 2013.
ШАБАЦ ДОБИЈА САВЕТ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ПОСЛОВА БЕЗБЕДНОСТИ САОБРАЋАЈА

ГРАД БЕЗБЕДНИЈЕ МЕСТО ЗА СВЕ

Са замеником градоначелника Немањом Пајићем о формирању Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима града Шапца
Одакле је потекла иницијатива за формирање новог Савета?
- Савет за координацију послова безбедности саобраћаја не путевима на територији града Шапца је тело за организовање и усмеравање, које се стара да се средства намењена за унапређење безбедности саобраћаја користе наменски и што ефикасније у складу са законом о безбедности саобраћаја на путевима. До сада је више од половине јединица локалне самоуправе формирало Савете. Шабац се на овај начин придружује градовима и општинама које безбедност у саобраћају, пре свега едукацију и превенцију у овој области и координацију свих надлежних служби, препознају као веома важну тему, јер на тај начин повећавамо безбедност свих учесника у саобраћају.
Шта ће то конкретно значити за Шабац?
- Сви смо сведоци врло фреквентног саобраћаја у нашем граду, неретко, нажалост и угрожавања безбедности учесника у истом. Како би се превенирали овакви догађаји, у Савету ће се наћи стручњаци из области саобраћаја, који треба да успоставе сарадњу са органима и организацијама из области безбедности у саобраћају, учествују у изради стратегије и годишњег плана безбедности саобраћаја, покрећу иницијативе за унапређење саобраћајног васпитања и образовања итд. Конкретно, рад овог тела треба да доведе до тога да наш град буде безбеднији за све учеснике у саобраћају.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa