Инфо

9. мај 2013.9. мај 2013.
СЕЛО БЕЗ ПОЉОПРИВРЕДНИХ СТРУЧЊАКА

САВЕТ АГРОНОМА ЗЛАТА ВРЕДАН

Сељаци сматрају да су им пољопривредни стручњаци који су били ангажовани од стране Министарства за пољопривреду представљали драгоцену помоћ и да је одлука о престанку рада велика грешка
Витомир Кузмановић изгубио је посао у шабачкој “™“™Зорки“™“™ . Није имао дилему да мора да се бави нечим другим, а имање у родном Мајуру обновио је и сада живи од пољопривреде. Радничку књижицу ставио је ад акта и посветио се воћарству. Признаје да је о пољопривреди мало знао, али захваљујћи Ивану Миловановићу пољопривредном стручњаку који је био ангажован као асистент за рад у селу, научио је много тога. За све што није знао питао је њега и слушао савете, који су били и те како корисни.
- Знао сам да у мојим годинама нећу наћи посао у некој фирми и окренуо сам се селу. Засадио сам 200 стабала трешања, подигао засад купина и малина на пола хектара , а на исто толико и лешника. Нисам знао много о томе, али сам слушао савете агронома Ивана Миловановића. Он ме је саветовао када и чиме да третирам биљке, које ђубриво да користим. И захваљујући њему, посао са пољопривредом ми добро иде. Мислим да је велика грешка што таквих стручњака више нема на селу, јер били су од велике користи, која је драгоцена. На сву срећу Ивана могу увек да питам за савет, али шта ће сељаци на пример у Букору, где да нађу саветнике-прича нам Витомир о сопственом искуству са пољопривредним стручњацима.
Иван Миловановић инг. пољопривреде један је од 130 пољопривредних стручњака који су били ангажовани у Мачванском округу као саветодавци ““асистенти на селу. На територији града Шапца било их је ангажовано укупно 42. Нови министар Горан Кнежевић сматрао је да су такви људи трошак на буџету и од 3. августа прошле године они више не раде.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa