Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
СУШЕНО ВОЋЕ ШАНСА ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

СРПСКА ШЉИВА СПРЕМНА ЗА ЕВРОПУ

После вишедеценијске паузе, производња сувих шљива на територији Шапца је обновљена. Фирма „Липком“ из Липолиста планира ове године да преради скоро 2.000 тона шљиве која ће углавном завршити на тржишту Европске уније и Руске федерације.
Девастирану зграде земљорадничке задруге у Липолисту, 2006. године купило је предузеће „Липком“. После темељног преуређења, фирма је почела са производњом, прерадом и откупом свежег и сувог воћа. На 30 хектара 25 стално запослених, уз помоћ 30 сезонских радника, бави се узгојем и сушењем шљива, које завршавају у продавницама у Аустрији, Словенији, Немачкој и другим европским државама. Производни процес и пласман робе више се не доводе у питање, те су у „Липкому“ окренути ка проширењу пословања и новим технолошким решењима.
- Напорним радом дошли смо до позиције у којој се тренутно налазимо, а планирамо да инвестирамо и у наредним годинама. Жеља нам је да у будућности проширимо производне капацитете и да радимо на меркетингу наших производа. Осим тога, планирамо да преуредимо котларницу у објекту, при чему ћемо уместо мазута, који смо до сада користили, за грејање и процес производње користити коштице шљива, каже Верољуб Васић, директор предузећа „Липком“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa