Инфо

16. мај 2013.16. мај 2013.
ВЕЛИКА САЛА КЦШ

ГЛУМАЧКИ ТАЛЕНТИ ПОДРИЊА

У организацији Удружења грађана „Маска“ и Културног центра Шабац, а под покровитељством Градске управе града Шапца, у понедељак, 13. маја, почео први Фестивал средњошколских позоришних представа „Удахни културу“
Град у коме је позоришна уметност заживела још пре сто седамдесет година ове године постао је богатији за фестивал који ће окупити младе заљубљенике у позориште и глуму. Фестивал средњошколских позоришних представа завршна је фаза пројекта Удружења грађана „Маска“ и Културног центра Шабац који се до сада огледао у раду на представи „Импровизације варијација“ Клуба младих талената студија „Маска“ и школских драмских секција.
-Оно што је најлепше у свему овоме је интересовање младих за позориште, глуму, и уопште за уметност јер позориште није само глума него је и музика, сликарство, књижевност. Верујем да ћемо већ идуће године имати у конкуренцији много више представа па ћемо видети да ли ће Фестивал трајати дуже или ћемо морати да вршимо селекцију. Желимо да подстакнемо и наградимо сваку акцију креативности ““ рекао је глумац Иван Томашевић испред Сцене „Маска“.
Фестивал је у понедељак отворио Креативни студио и театар „Гартел“ из Сремске Митровице са представом „Плеј Нушић“. Том приликом Ана Маринковић, начелница Одељења за друштвене делатности, истакла је да ће овај Фестивал, као и пројекат, допринети да се град Шабац сврста у сам врх када је култура младих у питању.
-Сигурна сам да ће вести које стигну из градова у којима буду приказиване ове представе бити заиста лепе. Такође се надам да ће неки од ових младих људи постати и професионални глумци, а да ће се остали сврстати у искрене конзументе културе што, признаћете, данас није мала ствар. Творцима ових представа, Сцени „Маска“, Културном центру град Шабац је већ дао своју подршку, а знам да ћете је дати и ви - додала је Маринковићева.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa