Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ЕВРО ВИЗИЈА

Било је ових дана низ занимљивих догађаја. На пример у културној традицији мала земља Србија подсетила се на Констатина Великог. Па на пример, у политичком животу десило се уједињавање уједињених региона. Па на пример у спорту, “Партизан“ је овог пута победио “Звезду“, а како су прошли партизани и четници, то се још не зна, историја се тек отвара.
Ових дана требало би да сазнамо да ли ћемо се придружити Европи, и када. Па онда ћемо опет чекати да дође то “када“. Па чекати, чекати, чекати... Никако да схватимо да у том савременом свету не важи она наша народна “Ко чека тај дочека“.
Па и избор за Песму Евровизије је и овог пута показао такозвану неутралну европску политику. Своји су гласали за своје, они зависни гласали су за оне од којих зависе, они мали и немоћни гласали су за велике и моћне. Од песме све почиње. Благо јевропејској песми са таквим народима.
Широм Србије, неки дан, плесали матуранти у некаквој светској акцији “плес толеранције“. Вероватно да на време науче да играју како други свирају.
Ових дана смо опет закључили да је онај организовани криминал код нас баш организован. Ето, на пример “Галеника“ забележила пословни губитак од сто милиона евра али су ипак њени функционери свукли у своје џепове позамашну суму. Па шта ће људи кад не троше лекове, морају трошити паре.
Тим поводом народ који прати та збивања око “Галенике“, пита се какве ли су тек лекове правили ти који су толике паре смували.
Настала полемика око летовања једног нашег политичара на тамо неком егзотичном месту. Ама, људи шта је вама, о каквом ви летовању причате. Тек је пролеће.
Неки дан је отворен јубиларни пољопривредни сајам у Новом Саду, и опет је речено да је Србија земља пољопривреде. Бар на сајму.
Они који нису постигли за дана, током викенда могли су музеје широм Србије да посете и ноћу у оквиру познате манифестације “Ноћ музеја“. А они што раде ноћу, е они и не иду по музејима.
Хрватско удружење грађана за заштиту људских права организовало потписивање петиције у којој се тражи потпуно опорезивање католичке цркве те да свештена лица плаћају све порезе као и остали грађани а не да им се омогући богаћење. То тамо код њих.
А српски Црногорци и црногорски Црногорци опет ушли у полемике око Његоша, сада већ канонизованог владике. Црногорска посла. Тамо код њих.
Изгледа, и овде код нас, и тамо по свету код њих, све је евро, визија!

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa