Инфо

23. мај 2013.23. мај 2013.
МЕДИЦИНСКА ШКОЛА

ЗНАЊЕ ЈЕ МОЋ

Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ једна је од најпознатијих и најугледнијих у нашем граду. Оно што се зна о њој је да генерацијама школује младе фармацеутске техничаре, медицинске сестре ““ техничаре, лаборанте, санитарце, физиотерапеуте и зубне техничаре. Многи од њих настављају да изграђују и употпуњују своје знање на факултетима и високим образовним установама широм наше земље. Чувена по свом вишедеценијском надимку „Зелена школа“, синоним је за будуће медицинске стручњаке. Многи од њих су се враћали и са задовољством подучавали младе нараштаје, овај пут као предавачи из уско стручних области које су специјализирали. Неретко, бивши ученици Медицинске школе су свој први посао управо овде потражили и остали као наставници међу њеним клупама.
Оно што је широј јавности мање познато јесу успеси наших ученика на такмичењима из разних области, на којима су показали завидан ниво знања и залагања. Овај чланак је инспирисан њима и њиховим менторима.
Републичко такмичење из биологије одржано је 18.05.2013. на Биолошком факултету у Београду, у организацији Министарства просвете и Српског биолошког друштва. У категорији ученика другог разреда такмичило се двадесет шест ђака, а Марија Атанасковић, ученица ИИ разреда је освојила прво место са максималних 100 бодова. Маријин успех је посебно значајан, јер се такмичење организује по гимназијском програму који се посебно у овом разреду много разликује од програма Медицинске школе. Њен ментор и главна подршка је била Соња Лукић, професор биологије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa