Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
ХОДОЧАСНИЧКО ПУТОВАЊЕ

ГРАД ГДЕ ЖИВИ БОГ

Шапчанка Александра Саватић, боравила је трећи пут у Јерусалиму. Овом приликом за Васкрс, када је добила и звање ходочасника, хаџи
Путовање сам започела преко Истанбула, од импозантне и изузетне Свете Софије, једне од најзначајнијих византијских грађевина. У њој су оригинални мозаици, најлепши које сам до сада видела. Са пријатељицама сам, на Велики четвртак, стигла у Јерусалим. Отишле смо у сопственој организацији, што се показало као много повољнија и јефтинија варијанта. Одмах смо посетиле Храмовни брег, где се налази стена за коју се веровало да је на њој почивао свет и онај ко држи њен врх, сматра се да држи читав свет. Тренутно она припада муслиманима- наводи Александра и започиње причу о свом путовању у Јерусалим, град за кога се каже да је место у коме живи Бог.
Иако његов назив у преводу значи град мира, у својој 5000 година старој историји, то није био. Испреплетан је различитим религијама и политичким утицајима. То је град у коме је праотац Аврам, Абрахам и Ибрахим, по хришћанству, јудаизму и исламу, хтео да жртвује свог сина и тако докаже верност Богу. И данас је подједнако важан различитим конфесијама. Град у коме је Господ Исус Христос страдао искупивши пред Богом читав људски род и где је васкрсао, победивши смрт, дајући хришћанима суштину и смисао веровања.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa