Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

ОД РУСИЈЕ ПА ДО АМЕРИКЕ

И овог 25. маја многи старци обележили су Дан младости. Додуше и тај дан је бивши, али ни ти старци нису нешто садашњи. Можда зато и садашња младеж још увек тражи свој пут. И дан.
Тај бивши Дан младости славили и Хрвати и Словенци. Много њих, са црвеним марамама и осталим времешним обележјима, нашло се тог дана у Титином родном Кумровцу. Шта ли сад па то њима фали, ушли у Европу а жале за Титином државом. Ни тим народима се не може угодити.
Док је била она велика Југославија, певали смо песму “Од Вардара па до Триглава...“, а сад, кад смо у овој малој Србији, певамо “Од Русије па до Америке, иду наше политичке дике...“
Обележили смо и Дан словенске писмености сећајући на Ћирила и Методија. А изгледа да у тој области и нисмо нешто напредовали.
И кад смо код писмености, ових дана почињу славље матуранти. Њиховом успеху највише се радују кафеџије.
Недавно код нас са кишом падала и нека афричка прашина. Добро је кад отуд није дошло и оно “Афричко пролеће“.
Србија купује авионе од Русије. Шта ће нам сад кад су нас приземљили. А и да се не трошимо, ко би нас овако јадне, напао.
Неки од оних који воде финансије земље Србије, веле да нису очекивали овакав пад прихода. Јок, море, очекивали су га, сигурно, они који приходују.
Исти ти, кажу како се у економији и привреди залажу за лојалну конкуренцију. Па наравно, време је да они што краду, почну да краду од оних који већ имају. А не од оних који немају.
А израелски премијер имао отворен рачун у једној престоничкој посластичарници где је током године олизао силне буџетске паре. Наши политичари, додуше, не троше толико сладоледа, али не може се рећи да нису јешни. Поједоше живце народу.
Добро је што “Партизан“ и “Звезда“ не играју боље. Шта да су дошли до финала Купа Европе па да нам се навијачи туку тамо по савременом свету. Овако се само млаве код куће.
Што се тиче туче навијача, стално нас критикују они из Јевропе како смо ми Срби спортски агресивни. А шта сад кажу што су се Немци тукли са Немцима у сред Лондона. Треба им поручити да смо ми Срби много разочарани таквим неспортским понашањем њихових навијача, па ћемо размислити да ли да се уопште придружујемо тој Европи. Поквариће нас.
Тако су у финалу тог Купа Европе играли Немци против Немаца. И победили Немци. Утакмицу гледале и Ангела Меркел и Кетрин Ештон. Биће да су и оне у младости играле за неку од ових мушких екипа.
Неки дан су поједини наши спортисти трчали уз Авалски торањ. Ко ће разумети данашњи спорт!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa