Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
ПАРАПЛЕГИЧАРИ МАЧВАНСКОГ ОКРУГА

ЕВРОПСКА САРАДЊА

Креативну радионицу Удружења параплегичара Мачванског округа Шабац, прошлог петка посетио жупан Дорнаве Рајко Јанжекович. У најави пројекат међународне сарадње
На далеко познати по свом виђењу венецијанских маски, креативност су потом показали и на осликаним одевним предметима, док су тренутно окупирани прављењем сувенира инспирисаним старим Шапцем. Реч је о члановима Удружења параплегичара Мачванског округа који се редовно окупљају под окриљем креативне радионице.
- Пре четири године кренули смо са израдом венецијанских маски. Да смо на добром путу показало је признање које смо добили за наш рад. Сада смо сконцентрисани на сувенире, декупаж. Радимо неких месец дана, и планирамо да их пласирамо преко градске Туристичке организације, а сва добијена средства би уложили у набавку возила за превоз наших чланова ““ рекла је испред ове креативне радионице Славица Јанковић.
Велики проблем представља управо недостатак адекватног возила. По речима Радушка Јанковића, један део новца могао би бити обезбеђен приликом аукције слика које је Удружењу поклонила Милојка Ковачевић, и радова припадница групе “Клуб 10“, али и посредством међународне сарадње са Словенијом.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa