Инфо

30. мај 2013.30. мај 2013.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ОД ИДЕЈЕ ДО САВРЕМЕНЕ ОБРАЗОВНЕ УСТАНОВЕ

Отварањем „Ретроспективне изложбе радова ученика од 1993. до 2013. године“ прошлог четвртка у галерији „Владислав Лалицки“ Шабачког позоришта отпочела Свечана академија поводом двадесет година постојања. Изведена представа „Бајка ““ уметнички занати кроз векове“, сценаристе и режисера Ивана Томашевића. Учествовали и ученици Музичке школе „Михаило Вукдраговић“. Прослави присуствовао др Зоран Костић, помоћник министра просвете, Немања Пајић, заменик градоначелника, Ана Маринковић, начелница Одељења з&#
Вера у знање и занатско-уметничко стваралаштво идејних твораца концепције о Школи за уметничке занате 1993. године проф. др Здравка Милинковића, Милана Жугића, Љиљане Николић, Петра Бркића и Светозара Находа, чланова тадашњег Министарства просвете, окупила је после двадесет година све у Шабачком позоришту. Снови утемељени на традицији, знању, креативности и духовности израсли су у установу која је истрајним радом и залагањем професора и ученика стекла име и своје место међу образовним институцијама.
-Шабац је одувек био град друштвеног, културног и уметничког престижа и заиста не чуди што су уметнички занати у новијој историји по први пут институционално почели да се изучавају управо у Шапцу пре двадесет година. Србија је ковчег пун раскошног уметничког наслеђа. Наша је дужност да га чувамо, негујемо и са поносом показујемо као једно од најлепших лица Србије. А ми то желимо и ми то можемо. Данас у школи радимо повезујући на најлепши могући начин прошлост и будућност, традицију и иновативност, а за све активности које су реализоване и које ће се реализовати свакако су најзаслужнији запослени у школи и њени ученици. Као предавачи, осим професора опште образовних предмета, радили су и раде искусни ликовни ствараоци, педагози, академски сликари, вајари, графичари, дизајнери, који прате сваки нови доживљај младих уметника и заједнички трагају за новим изразима. Желим да им захвалим, као и онима који више нису са нама, а били су део нашег колектива јер су нам помогли да будемо оно што данас јесмо ““ рекла је Невенка Ђокић, директорка.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa