Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
ШАБАЧКЕ МУЊЕ БЕЗ ПРЕМЦА

ТРОСТРУКИ ШАМПИОНИ

Панчево 2011. Сремска Митровица 2012. Шабац 2013. Оно што никоме до сада није пошло за руком, учинили су ученици ОШ “Јеврем Обреновић“ из Шапца - постали су троструку узастопни прваци Србије на Малим Олимпијским играма Србије за ученике млађих разреда основних школа.
У првом разреду су били најбржи на забавном полигону, у другом на полигону спретности и тада су били у мешовитим екипама. У трећем разреду су раздвојени и екипи су чиниле само девојчице и само дечаци на полигону свестраности и поново су успели да надмаше све своје ривале у обе конкуренције. Били су толико моћни и сигурни у себе да су и пре почетка такмичења, готово у глас, најављивали своје победе.
Овај пут су наступили пред великим бројем својих другара и родбине, али им то није сметало већ их је додатно мотивисало да пруже свој максимум. Доминацију Шапчана потврдила је и екипа другог разреда ОШ “Николај Велимировић“ која је била најбоља па су чак три, од четири пехара, остали у граду на десној обали Саве. Мало је недостајало да им се и екипа првог разреда придружи али су они освојили “само“ друго место.
Ко зна колико би шабачке “Муње“ још освојиле трофеја у овом саставу али се на МОИ такмиче само ученици од првог до трећег разреда па ће ове две екипе препустити трон неким другим принчевима и принцезама без борбе. Дали су “домаћи задатак“ свим девојчицама и дечацима из целе Србије који ће моћи евентуално само да понове њихов успех, јер боље од овога заиста није могуће.
Ове мале-велике шампионе и спортске звезде Шапца све три године предводи професор физичке културе Милан Арсеновић, који и поред оваквих резултата још није добио посао за стално али то је већ неко друго питање и однос града према успешнима у некој од области.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa