Инфо

13. јун 2013.13. јун 2013.
ЕНЕРГИЈА ЗНАЊА

ИСКУСТВО ХВАЛЕ ВРЕДНО

“Волим руски језик јер је звучан и мелодичан. То је језик будућности“, тврди Дарија Вукашиновић, једини учесник Олимпијаде знања са територије Шапца
У пословном центру НИС у Новом Саду недавно је одржана прва НИС олимпијада руског језика. На такмичењу је учествовало 490 ученика из 78 основних и средњих школа Србије, Црне Горе и Републике Српске. Наш град представљала је ученица седмог разреда ОШ “Ната Јеличић“ Дарија Вукашиновић, која је овом приликом остала без неког од прва три признања, али је стекла искуство од непроцењивог значаја и амбицију да покуша поново следеће године.
-Били смо подељени у четири групе. Прву су чинили ученици седмог и осмог разреда основне школе, у друге две су били средњошколци, док су четврту сачињавала деца чији су родитељи Руси или имају неке друге везе са Русијом. Ја сам ушла у финале, али нисам освојила ни једну од награда, међутим, ово искуство ми је послужило као подстрек да се следеће године спремим још боље и поново учествујем ““ наводи Дарија која је, како каже, руски језик одабрала због самог начина изговора али и чињенице да је овај језик језик будућности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa