Инфо

20. јун 2013.20. јун 2013.
КОЊИЧКИ СПОРТ: ШЕСТИ ТРКАЧКИ ДАН НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ

МЕМОРИЈАЛ СТЕФАНА ПАУНОВИЋА ОСВОЈИО БЕРЛИНГО

Ни велика врућина није сметала да више од 2000 гледалаца присуствује шестом тркачком дану на шабачком хиподрому. Око тридесет галопера у четири галопске и галопској трци у сулкама борило се за наградни фонд који је овога пута износио 530.000 динара а права узбуђења тек предстоје јер нас у јулу очекује и Меморијал Лука Лазаревића за двогодоце, затим Ивањдан, а круна сезоне ће свакако бити 20. и 21. јула када се одржавају Шабачке коњичке свечаности
Тркачки дан отворен је трком Маркиза за грла од две године на стази од 1200 метара. У трци је учествовало пет галопера а најбржи на старту је био Федерер који се у највећем делу трке налазио на челној позицији. Он је и на почетку правца био водећи, али ни остала грла нису пуно заостала и када су га напала успели су сви да га престигну и Федерер је остао без пласмана у овој трци. Највише снаге сачувала је Летиција Захарова, грло браће Крајчиновић из Глоговца, којој су на претходном тркачком дану даване највеће шансе за тријумф али је подбацила и прошла тек као четврта кроз циљ. Овај пут јахао ју је Дарко Филиповић и ништа нису препустили случају и са добрим временом од 1:14,2 успели су први да прођу кроз циљ оставивши иза себе за дужину а можда и мало више Телму Томас а затим су кроз циљ прошли Темпест, Ариста Д Кет и већ поменути Федерер. На прошлом тркачком дану када је Летиција била четврта победила је Романтик Стори из штале Тешић у времену 1:15,3 а сада је победница трчала секунд брже и то је много обрадовало њеног власника Звонка Крајчиновића који је рекао:
-Знао сам да је добра иако у прва два старта није успела да забележи победу. Понекад је потребно имати и среће али се ми нисмо уздали у њу већ у добар рад са тренером Дулом Пајићем и он се сада исплатио. И Дарко Филиповић ју је сјајно јахао и вечерас ће да се слави у Глоговцу а ова победа је највише обрадовала моје синове који је много воле. Очекујем да буде пре свега здрава и верујем да ће нас својим добрим пласманима обрадовати још много пута.
И заиста се у Глоговцу прославила победа Летиције Захарове и док су се њени навијачи вратили из Шапца прасе је већ било печено, пиће охлађено и прослава је могла да почне.
Дарко Филиповић је овом победом стигао до свог десетог тријумфа ове сезоне.
-Све коцкице су се коначно сложиле и Летиција Захарова је успела да оствари своју прву победу у каријери. Пратили смо Федерера и када смо кретали у напад и избили на чело трке нико више није имао шансе да је победи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa