Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
СВЕСТРАНА И УСПЕШНА

ВЕРИЦИ НОВО ПРИЗНАЊЕ

Награде на ученичким такмичењима, признања за аматерске филмове, чланства у еколошким организацијама и волонтерски рад издвајају петнаестогодишњу Верицу Ђапановић од њених вршњака. Каже да и поред бројних обавеза има времена и за дружење, а породицу истиче као највећу подршку
Петнаестогодишња Верица Ђапановић недавно је освојила друго место на Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања. Пре две године са истог такмичења у Шабац је донела прву награду.
-Пре две године освојила сам прву награду са 97 од могућих 100 бодова. Ове године имала сам 98 бодова, међутим конкуренција је била јача па ми је то било довољно за друго место. Ипак, нисам разочарана. Напротив. Самим тим што сам се нашла тамо осећала сам се као победник, каже Верица.
Такмичење је одржану у Аранђеловцу. Учествовало је преко 70 ученика, а младој Шапчанки прва награда измакла је због недостатка у документацији, а не у раду.
Тема је била „Заштита на раду“. Иако је могла да изабере и нешто друго Верица се определила да из свог угла прикаже заштиту на раду у болници. Истиче да се тек касније испоставило да је донела добру одлуку јер је у међувремену бактерија клостридија однела неколико живота.
-Одлучила сам да одем у шабачку болницу и из свог угла видим како се обавља заштита од епидемија, пандемија, међусобна заштита пацијената од лекара и лекара од пацијената при међусобном контакту. Молба ми је одобрена и чак смо у операционој сали снимили неколико кадрова рутинске операције слепог црева. На инфективном одељењу сам разговарала са начелником Браниславом Јанковићем, а у операционом блоку на хирургији са главном сестром Слободанком Савић. Нисам се базирала на разговор са вршњацима, јер је филм снимљен као документарни, објашњава Верица.
Посебну захвалност изражава свом ментору Брани Стојисављевићу, сниматељу РТС који јој је помагао око монтирања филма, и новинарки РТВ Шабац Ивани Јелић која јој је била лектор. Иситиче да су били уз њу све време, а да јој је саветима и подршком помагао и наставник Дарко Вучићевић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa