Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
ПРИЗНАЊЕ ЗА ЛИКОВНУ УМЕТНОСТ

ИСКОНСКИ ДАР

На Републичкој смотри ликовних талената, Милош Симић, за идејни предлог огрлице освојио другу награду
Ученик ОШ „Стојан Новаковић“, Милош Симић, већ трећу годину за редом на Републичком такмичењу из ликовне културе, организованом под покровитељством Министарства просвете осваја једну од прве три награде. У петом разреду био је трећепласирани, прошле године је тријумфовао, а ове је његова замисао изгледа комада накита, у веома јакој конкуренцији, заслужено освојила друго место.
Таленат не зна од кога је наследио, али зна да воли да црта од детињства. Наиме, исконски дар, испливао је на површину још у најранијем периоду, од тренутка када је постао довољно свестан да може да држи оловку.
-Волео сам да „шкрабам“. То радим од кад знам за себе. Нико у породици није надарен за сликарство. Више су наклоњени музици, али ја ту музикалност изгледа нисам наследио - прича Милош.
Временом су почетне, бесмислене шаре попримале облик, да би данас Милош постао прави мали мајстор у осмишљавању просторних целина и креирању ликова за видео игрице. Но можда, управо у тим најранијим „бесмисленим“ формама лежи његова велика наклоност ка апстракцији, и потенцирању маште у односу на стварност.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa