Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
ОПШТИНА КРУПАЊ

ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

Туристичка организација Општине Крупањ, Библиотека „Политика“ и Добропоточка црква организују традиционално Петровдански сабор у црквеном парку “Добри поток“, 12. јула. Сваке године за Петровдан црквени парк „Добри поток“ посети велики број гостију из Крупња и околине и ужива у садржају који овај комплекс нуди, али и у богатом културно - уметничком програму и увек интересантном надигравању за дукат.
Програм Петровданског сабора ове године почиње у 9 часова Литургијом у храму Успења Пресвете Богородице. Од 11:00 до 12:30 часова посетиоце очекује изложба меда, производа од меда и радова народне радиности. У 12:30 часова КУД “Коцељева“ и КУД “Мића Тадић“ из Крупња, најмлађи ансамбли, извешће кореографију за „Ај, поведи весело“. Први ансамбл КУД “Мића Тадић“ у 14 часова изводи кореографију „Играле се делије“. Гости из КУД “Лајковац“ у 15:30 часова извешће „Српско посело“. Највећу пажњу посетилаца привлачи играње за дукат које је на програму у 18 часова. Сабор се завршава у 19:30 часова проглашењем победника.
Организатори очекују велику посету сабору и учешће великог броја играча у најзанимљивијем делу Сабора, игрању за дукат. Позивамо Вас да дођете, уживате у програму који је припремљен, а можда и освојите дукат.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa