Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА СПОМЕН ЦРКВЕ НА ЦЕРУ

КРАТКА ГОДИНА ПРЕД НАМА

На Липовим водама, у прошлу недељу, на Ивањдан, Спомен црква на Церу, прославила је своју славу. Свету архијерејску литургију служио је владика шабачки Лаврентије са бројним свештенством.
- Морамо брзо почети са припремама за прославу Церске битке, јер ће време пролетети као сена. Надам се да ће ова црква бити завршена до јубилеја. Обавезују нас десетине хиљада жртава који су изборили рајска насеља и Цер заливен крвљу, рекао је Епископ Лаврентије.
Иако је црква посвећена Светом Јовану Шангајском, који се обележава 2. јула, слава је, из практичних разлога, померена за недељу, када је празнован дан рођења Светог Јована Претече, тако да су у истом дану прослављена два светитеља. Преко 200 људи било је присутно, а међу њима и представници лозничке и шабачке самоуправе.
- Цер је познато излетиште Шапчана, Лозничана, Крупањаца... Цела Србија воли Цер. Не напушта ме убеђење да ћемо успети сложно да се одужимо јунацима Цера за сва времена, изјавио је Немања Пајић, заменик градоначелника.
Градња овог храма је започета пре три године на имању Петровића, али је свештеник Војислав Петровић недавно поклонио ову светињу епархији шабачкој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa