Инфо

11. јул 2013.11. јул 2013.
КОРМАН

НОВА КАПЕЛА НА СЕОСКОМ ГРОБЉУ

Месна заједница Корман једна је од сеоских месних заједница која је реализовала Програм подршке сеоским месним заједницама на територији града Шапца ради унапређења услова живота. Део опредељених 300.000 динара из градског буџета утрошено је у реконструкцију капеле на сеоском гробљу. Радове су помогли и мештани Кормана. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић прошле среде посетио је ову месну заједницу и са њеним руководством разговарао о урађеном и планираном.
- Подржали смо жељу мештана Кормана да реконструишу капелу на сеоском гробљу јер је то интерес целокупног села. Овакве акције мотивишу мештане, као што је то био случај и у Корману, да се удруже, учествују новчано али и да се радно ангажују. То јесте циљ Програма подршке сеоским месним заједницама, да заједничким учешћем мештана и Града унапређујемо услове живота, истакао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Према речима Градимира Николића, председника Савета МЗ Корман, капела је саграђена 1967. године. У међувремену није реновирана тако да је изгубила намену, што је мештанима представљало велики проблем нарочито када су временски услови лоши.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa